Saturday, July 14, 2012

Love Letter kaler PINK... :)

Assalamualaikum....

hari ni aku tak kisah update dua post pun..
x kisah org nak cakap aku tamak pun...
sebab hati berkobar-kobar nak bagitaw...

geramnakbebelbebel...

geram giler bila keluar dari kedai....
lewat seminit je datang...
nampak kertas nipis recycle kaler pink..
oh!!!
kereta aku....
macam tak percaya kena saman!!!!

*buatbuatgelengkepalatampartamparpipi*

GERAMNYA....
padahal aku da set masa parking tu..
lewat seminit jer..
rugi x lari laju sekencang boboboi...
terbang macam MeiMei..

tapi x guna nak menyesal sebab perkara da jadi..
di sebabkan marah dengan attenden parking tu..
aku serahkan surat cinta kaler pink yang di selit dekat wiper tepi road tax tu kat abah aku..

HAHAHA..
Berlagak jadi hero pun dia bagi kat kawan dia jugak...
kerja dengan majlis daerah
so, aku punyer kompoun x payah bayar...
ngeeee..=)

Peace..
time kasih pak cik kawan abah...
dan kirim salam untuk kawan pak cik yang baik hati..
bagi surat cinta kaler pink untuk saya....
:)

SAT...

BERSYUKUR...

walau aku di timpa masalah
namun masih ada insan yang dihujani masalah
di banjiri kegusaran
ALLAH menguji orang yang terpilih dan mampu untuk menanggung beban masalah...

ALHAMDULILLAH..
TERIMA KASIH ALLAH

Moga kita lebih kuat untuk menghadapi segalanya.

        "every little things gonna be alright"

If ALLAH answers your prayers,
He is increasing your faith
If He doesn't
He is training your patience.....

ienna|nordin
140712/1111
pangkin belakang rumah...


Tuesday, July 10, 2012

Dia..wondergirl..

salam..
malam ni aku rasa macam nak cerita pasal seseorang..
seseorang yang aku gelar sebagai kuat..

kenape?
sebab dia memang kuat..

kuat hadapi segala masalah..
tabah hadapi segala dugaan..
ceria berdepan dengan musuhnya..kawan tikam belakang..
dia hebat..hebat menguruskan kehidupannya..
hebat melayari perjalanan hidupnya yang penuh dugaan..


dia..
seorang yang selalu menggembirakan orang sekeliling..
membahagiakan orang yang dia sayang..
mengalah untuk mengelak sengketa...

dia juga tempat untuk kawan dan temannya mengadu..
sumber penyelesaian masalah..

mungkin juga namanya bermaksud penawar..
jadi dia tegar menenangkan kawan-kawannya...


dialah wondergirl..
temanku yang tak takut pada cabaran...tegar melakukan apa sahaja..

dia yang tidak menghadkan dirinya untuk pelbagai kerja..
melakukan segalanya..penampilan dirinya tidak menghadkan penglibatanya dalam semua perkara..
ye..dia memang aktif...

namun, aku tahu..
dia juga banyak masalah..

selalu pura-pura gembira..
dia seorang yang redha dengan segalanya..

sentiasa berusaha memperbaiki diri..

sungguh. aku rindu mendegar ceritanya..
rindu berbual tentang perjalanan seharian kami sebelum tidur..
bercerita tentang kisah orang di sekeliling kami..

aku rindu untuk mendengar dia bercerita..tentang masalah yang selalu kami kongsi bersama...
aku juga tahu..
dia rindu untuk mendegar rengekan aku...
mengadu ketidakpuasan di hati..
memujuk ku untuk bersabar...

ye...dia sangat memahami aku..
dan aku tahu, tidak semua memahami dirinya...
 ye...dialah wondergirl aku...
kawan yang datang semasa jiwa resah..
saat diri dipersisihkan tanpa sebab...
dialah kawanku..
kawan yang sangat memahami..

love u kawan...

dialah kawan saya dunia akhirat....;)