Friday, June 29, 2012

Hoonnneyy Moonnn....


I'm tired..


tired...tired...tired...tired...tired...tired...tired...tired...



why?


  extra sleep...:|

STUCK IN MY ROOM..
HUHUHU..=.='


Tuesday, June 19, 2012

Snooze...=.='


best kan cuti..
hehehehe...
tak payah nak fikir apa-apa..

bangun...makan..jalan-jalan..tidow...(pastu ulang lagi..=p)

tapi...
maa aku cakap take elok macam tu...
ye k??


               Mom: 
              "You do nothing all day..."
                

                                Me:
            I convert oxygen to carbon dioxide..

I regenerate cells

I transmit nerve signals to my brain

I digest food

How is that nothing...
       hahahaha..=)


I just like...emmmmm..
bole tak macam tu..
tak payah pergi campus lagi..hahahaha...
memang bagus hidup tak payah pikir masalah kan?=p
pepun jangan lupa ..


   ~ ALLAH gives us countless chances...every single day..~


## so, grab it and take for granted that can bring us to the right way...


   InsyaALLAH..till JANNAH..




Wednesday, June 13, 2012

#2: Housewife.. :)

memang online..tapi tak der nawaitu pun nak membebel kat sini...

Sekarang tengah google...cari-cari resepi la kononya..
searching......
~resepi sup ayam!!!~   =.='



lepas habis internship aku terus dapat kerja part time kat rumah sendiri..kena jadi suri rumah sepenuh masa sebab my parents x der..penat jugak nak jaga 3 orang adik even da besar.. benda-benda rutin lain macam nak basuh pakaian, kemas rumah aku x kisah sangat tapi bab memasak ni yang buat aku lemah..

lemah sebab..

penat nak fikir, hari ni nak masak apa...
hari ni lauk apa yang ada...
bahan-bahan apa yang ada..perencah apa yang ada...
rasa??
mcmna cara??
tumis, masuk air dulu,rebus dan etc!!!

total semuanya..memang susah nak jadi tukang masak macam my mum selalu buat..
belum masuk lagi part-part masakan yang susah-susah..
alamatnya seminggu ni comfirm-comfirm la x der gulai-menggulai kari mengkari bagai...

sekarang pun tengah google resepi nak masak untuk esop....
kalo google esok komfirm kantoi depan junior2...sekarang diorang tengah respect ni...

...bangga...kembang hidung..(berlagak!!)

kalo bakal mertua taw..
urmmm..
alamatnya lambat lagi la kawin...tak lulus ujian!!
naseb la kalo menantu kesayangan kan. :)

#peeps...ada suggestion tak??da habis idea da nak masak ape..=.=' 


Tuesday, June 12, 2012

~ coming home....

da jumpa jalan pulang..balik ke blog yang di tinggalkan...
sebab aku sesat tapi malu nak tanya jalan pulang....

hahaha..ntah pape kan...=)


Assalamualaikum...

Kekokgilertatawmacamanerakunaktulisentrykali ni...
da 4 bulan aku menganak tirikan latop, internet dan blog ntah pape aku ni...bukak fb pun cek-cek mana yang penting jer...rasa ala-ala merdeka tataw mcmna nak explain sebab internship aku pun da habis...so, masa nak berjimba da sampai..lupakan dulu report yang belum siap...clearkan kepala dari nak fikir tajuk ape yg nak buat tuk final project...buat-buat tataw dulu...=)


panjang giler membebel ntah pape kat atas... So, ,aku mulakan episod berjimba ni dengan scene 1..
so, sekarang musim nak berbaik baik balik dengan latop n tenet aku yang tak ubah macam siput patah kaki berjalan ni...(wonder if siput ada kaki k x?_.._)

Malam ni aku rasa banyak giler benda nak buat...banyak benda dalam kepala nak bebel-bebel..macam-macam cerita aku simpan sepanjang 4 bulan berapa hari ntah...
macam-macam ragam manusia yang aku jumpa yang boleh buat aku menilai sikap dan perangai setiap manusia yang aku jumpa...
selama itu jugak, aku jadi seorang observer yang berjaya...hahaha..gelak sakan..
meneksperimentasi keadaan sekeliling dan sikap manusia...how to handle situation and solve the problems....
learn and think the outcome from the action taken....nilai positive negative baik buruk kesan dari sesuatu tindakan.....

Adakah semua ni petanda aku da besar atau pengaruh orang dan suasana di sekeliling??
I mean besar macam orang dewasa...
Oh...aku da dewasa...bukan lagi 19!!!

**patut la dapat banyak jemputan dari kawan2 yg kawen...bukan mereka kawen awal tapi kami da dewasa...
oh..jangan sedarkan aku......=.=’

#aku da berazam nak tulis cerita hari-hari sebab ada orang rindu nak dengar aku membebel kat sini#
poyo tak?? (jawab dalam hati jer..hahhaha..)

coming soon...
#scene 2 :part  time house wife#