Wednesday, March 16, 2011

cuak...@-@

 saya cuak di pagi hari ni..
da la baru lepas khatam mendengar cerita hantu dari cik tini...
cerita tentang tempat kami selalu pergi...
saya sebenarnya cuak untuk hari ini...
jam 3 petang nanti...
saya ada oral test...
untuk bahasa German...
pray for me dear....=/


`~`' cuKCUkCUAKtakutakutcuakcuaktaboletitow~

Monday, March 14, 2011

BILA...

Ni bukan lagu BILA yg Cindy nyayi tu....
ni jugak bukan bila mana perkara yang biasa berlaku..
ini luar biasa bagi mak ayah datuk nenek kat rumah..
tp ianya BIASA tuk gua yg bergelar student...

bila assignment berlambak....
bila report menggunung...
bila quiz beratur menunggu giliran...
bila presentation kerap menjengah...
bila due date berjoget-joget dalam kepala..
bila sehari da rasa macam x cukup 24 jam..
bila mood nak melepak-lepak kat kedai makan da takde..
bila masa nak pergi shopping pun da kena bajet...
bila tidow pun da kurang dari 4 jam....
itulah petanda..
*
*
*
*
*
*
korang semua student????
*
*
*
*
*
korang bajet busy macam menteri????
*
*
*
*
*
*
korang bajet hot macam artis????

*
*
*
*
*
*
0r????
~
~
~
nein...korang bukan semua yang diatas..
bukan jugak sebab lecturer bagi kerja menimbun ...
bukan jugak kerana korang buat kerja last minute....
mungkin kerana terlalu banyak assignment n memang terpaksa buat last minute...^^
namun ini kerana....


~FINAL EXAM LAGI 3 MINGGU BEB~

nape????x percaya???
cek la sendiri...gua komfem la benda..
sajer jer nak sedarkan diri gua ni yang x sedar-sedar final exam ada menari-nari depan mata....
nota-nota dari bab 1 yang lama gua x jenguk tu da melompat-melompat dan melambaikan tangan suruh gua ambil belek....
kesedaran da di pupuk...namun kekuatan yang x kunjung tiba lagi.....kapankah akan muncul????
mungkin selepas habis semua assignment and all these stuff???
biasa nya bila da hantar everything, da minggu final....
so,bila nak study???
~lu pikir la sendiri~=)


SO??tepuk dada tanya akal ienna!!! bukan ikut MOOD!!!

Sunday, March 13, 2011

i love amphibian....

Guten Abend


semenjak 2 menjak ni hidup aku dibelenggu dengan amphibian jer...pergi trip bergelumang  dengan frog, balik trip pun men ngan amphibian..at first tu betulla akan rasa geli~geli nak muntah...tp sekarang macam da jatuh chenntaa la plak..ala~ala putera katak la pulak ka..=)
rasa takut-takut tp mahu jer bila nak kena pegang katak 2...hope uolss pun lepas ni akan jatuh chenntaa la ngan katak2 sekalian...
but,my assignment about this amphibian is about their number had been declines from day to day...there are so many reasons that contribute to this things..the obvious one is habitat destruction and climate change...so, aku kena discuss pasal benda ni and suggest the research plan to overcome this problems. so, segalanya da selesai n as a results...aku sudah jatuh chennta dengan katak2 sekalian walaupun bnyak lagi amphibian lain....sebab amerika merupakan negara yg paling bnyak ada katak n the one that declines in their numbers... 
jom kita jatuh cinta dengan bintang~binatang yang da nak pupus n pupus kat dunia ni..=p




source :WWF...
p/ss: please don't search WWF at Google...takot hangpa semua terkejut tegok gambar-gambar ahli gusti...please don't use the short form ok....