Thursday, February 24, 2011

fert patut jadi YDP UMK!!!

ok...malam ni punyer post memang serius...
uollsss...pliz faham...serius!!!
*

*
*

gelombang pilihanraya mahasiswa semakin panas bila pengumuman exco-exco telah di buat..ramai pelajar yang memprotes dan tidak bersetuju dengan struktur oraganisasi yang baru di bina. pucuk kepimpinan yang memegang jawatan tertinggi bukan calon pilihan pelajar. dan apa yang lebih panas, calon yang dipilih untuk memegang jawatan YDP merupakan calon yang menang tanpa bertanding.(sumber yang boleh dipercayai.)


ok...so sekarang ramai student yang x puas hati dengan kepimpinan yang baru kat umk ni...ramai yang protes.dan laman yang sesuai untuk melepaskan kemarahan ialah laman facebook..seara peribadi, saya juga tidak bersetuju dengan keputusan ini. fert mendapat undian tertinggi dan merupakan seorang pelajar yang cemerlang dari segi akademik dan aktif dalam pelbagai aktiviti di UMK.


desas desus mengatakan calon yang memegang jawatan YDP adalah orang HEP..lebih tepat lagi pro HEP...
saya tak nak komen pape sal hal ini..tapi kami mahukan fert sebagai wakil kami...bukan kerana dia classmate saya..bukan juga dia budak fakulti saya...kerana dia adalah FERT....semua orang kenal dan tahu kredibiliti beliau...
antara komen-komen student:
  • buat penat jer aku pergi undi, kalo diorang yg pandai2 macam ni.
  • baik x yah buat pilihanraya...
  • diskriminasi betull la..
  • politik kotor la..
  • xtak tahu la ape lagi nak kata, lain kali,bek ngan pihak HEP je la..boleh jadi YDP tanpa bertanding..
  • konon ada plan n strategi tersendiri..
  • n banyak lagi.......
so, secara x langsung, ramai yang tengah geram malam ni...hope x der la yang bakar tilam plak yer..(tetiba: flashback student protes tragedi x der air)..=p

ok UMKrians....chill out...maybe there are some reasons that we do not know what is all about...maybe there are good strategies that admin wants to implement...
so....think positively...
calm urself n let the admin do their rights...
but...in this time...lets sokong fert...hahaha..
WE WANT FERT!!!!!!
kalo setuju jom kira ramai2 like.=)

No comments:

Post a Comment