Thursday, February 24, 2011

fert patut jadi YDP UMK!!!

ok...malam ni punyer post memang serius...
uollsss...pliz faham...serius!!!
*

*
*

gelombang pilihanraya mahasiswa semakin panas bila pengumuman exco-exco telah di buat..ramai pelajar yang memprotes dan tidak bersetuju dengan struktur oraganisasi yang baru di bina. pucuk kepimpinan yang memegang jawatan tertinggi bukan calon pilihan pelajar. dan apa yang lebih panas, calon yang dipilih untuk memegang jawatan YDP merupakan calon yang menang tanpa bertanding.(sumber yang boleh dipercayai.)


ok...so sekarang ramai student yang x puas hati dengan kepimpinan yang baru kat umk ni...ramai yang protes.dan laman yang sesuai untuk melepaskan kemarahan ialah laman facebook..seara peribadi, saya juga tidak bersetuju dengan keputusan ini. fert mendapat undian tertinggi dan merupakan seorang pelajar yang cemerlang dari segi akademik dan aktif dalam pelbagai aktiviti di UMK.


desas desus mengatakan calon yang memegang jawatan YDP adalah orang HEP..lebih tepat lagi pro HEP...
saya tak nak komen pape sal hal ini..tapi kami mahukan fert sebagai wakil kami...bukan kerana dia classmate saya..bukan juga dia budak fakulti saya...kerana dia adalah FERT....semua orang kenal dan tahu kredibiliti beliau...
antara komen-komen student:
  • buat penat jer aku pergi undi, kalo diorang yg pandai2 macam ni.
  • baik x yah buat pilihanraya...
  • diskriminasi betull la..
  • politik kotor la..
  • xtak tahu la ape lagi nak kata, lain kali,bek ngan pihak HEP je la..boleh jadi YDP tanpa bertanding..
  • konon ada plan n strategi tersendiri..
  • n banyak lagi.......
so, secara x langsung, ramai yang tengah geram malam ni...hope x der la yang bakar tilam plak yer..(tetiba: flashback student protes tragedi x der air)..=p

ok UMKrians....chill out...maybe there are some reasons that we do not know what is all about...maybe there are good strategies that admin wants to implement...
so....think positively...
calm urself n let the admin do their rights...
but...in this time...lets sokong fert...hahaha..
WE WANT FERT!!!!!!
kalo setuju jom kira ramai2 like.=)

Wednesday, February 23, 2011

rasa rasa lah kan....

rasa rasalah kan...
kenape saya ni tetiba rajin menghupdate blog..
giler tamak sampai 2 post da hari ni...
sebab x der keje k?
or bnyak sangat masa yg terlebih~lebih..
aku dapat 48 jam sehari k???
or...well I memang pandai manage masa...hoi ienna!! xder maknernya...
actually...
sebab bnyak sangat keje nak buat...x taw nak wat yg mana satu...so, hupdate blog dulu....kalo bnyak masa free, mesti nak wat bnda len macam tngok muvi or keluar shopim...
so....kalo saya x hupdate blog 2, maksudnya saya sedang berfoya-foya...
jadi, sekarang da faham...


ok...kalo sudah fahamm...
rasa rasalah kan, saya ni makin hari semakin meninggi...
sebab bila ukur tinggi ada peningkatan sedikit...2 cm k 3 cm k, kira ok lah kan...
tapi..tapi..tapi.....!!!
tp yg x besnya, berat pun makin nek...teruk kan..xsukexsukexsuke...wat2 gedik..
tp serius la...DA GEMUKKK....


so, I pergilah gymm...
hahaha...sebenarnya nak gtw pegi gym jer...ahaks...=p


so,korang yg suka tidow petang2 ni..bangunla...( mentang2 la aku x  tidow ptg ni).
pergi gym...sihatkan tubuh badan...
n yg paling bes kalo pergi gym, bnyak cermin besar2...bley tilik menilik setiap part...mana x cumil...mana cumil...dandandan..yg paling korang menyampah mesti dengan habit ni...amek gambar kat cermin..=p
nak tengok x??
x pe la...azam baru x nak letak gambar kat cermin bnyak2 dalam blog ni...=p
aku memang pantang nampak cermin...mesti nak snap....x ley nak kikis habit 2...hahaha..^^'




 ~naseb x pecah kan bola 2??~

~so???amacam...x terasa nak pergi gym lagi k lepas ni???=p


ok...sekarang...time tuk study..
sebab banyak sangat da benda ak postpone..
menimbun postpone...tp membuatnya tidak..
~x kuasa mak!!hahaha...


~sikaram semua oram dengarla lagu feveret sy...grenade..=p
sweet an lirik dia...
so...i'm sooo into Bruno mars...
omei2nya..
ok yoo...
till then..chilll!!

MerApu MERABAN!!!

assalamualaikum...


petang-petang seorang student macam aku ni, biasala.kalau x tido.melepak atas katil jer...student macam aku 0k..=p
bukan student yang berwawasan yang involve macam-macam aktiviti dekat universiti ni..ramai k student macam aku???cepat angkat tangan!!!
ok, fine!!
*
*
*
*
tahniah n terima kasih kerana telah berjaya menghabiskan intro aku yang berjela-jela n yang ntah pape tu..
sebenarnya aku nak gitaw korang semua minggu ni minggu yang paling x best...(macam korang kisah kan???)..teeeeeeeeeettt...
sebabnya banyak test yang memang killer..pagi tadi merupakan  last test untuk kitaorang minggu ni..jumpa lagi 2 test next week..bila di fikirkan balik,susahnya hidup seorang pelajar yang macam aku ni...perhatian yer..YANG MACAM AKU!!!(marah..=p)
korang perasan x blog aku berubah??perasan x?
mesti x sure kan sebab blog aku x femes macam abg zack 2..awww..abg gitu..=p
saje nak lari tema sket...tema pun ada kaki jugak nak lari taw...=)
pe yang penting,esop lepas kelas pagi, gua choww balik rumah..tenangkan hati n pulihkan jiwa raga bagai trafik jam kul 8 pagi....pe la yang ko pikirkan ienna sampai jam macam tu skali..
da maghrib la uollsss..i nak pergi ....pergi mandi la...=p
k, till then!!
~choww~
p//sss: try usha blogshop ni...shawl dia sangat gojes ngan harga yg mampu di tampung oleh student yg x der income macam aku ni...=)

Monday, February 21, 2011

pembetulan...

enty saya yang sebelum(entry terakhir sebelum) ini memang idea yang direka sendiri oleh sya..namun bukan ditujukan kepada sape2..idea 2 datang semasa saya tengok budak kecik yang mintak sedekah kat pasar...
so...x der pape yg berkaitan ngan sape2 yg terasa..=p
hehehe..

Sunday, February 20, 2011

Maafkan diri ini yang daif...

hidup ini...bukan seindah yang kita impikan...
hidup ini..penuh dugaan yang memedihkan..
hati ini..da lama berdarah-darah..
namun..diri masih kuat..
walau hidup ini...x seindah orang lain...
Kadang-kadang kita bukan mahu menyusahkan...
Tetapi terpaksa menyusahkan...
Bukan kerana saje-saje..
Namun kerana terpaksa
Kerana diri ini tiada tempat bergantung lain..
Menagih simpati seperti ini...
Siapa yang sanggup bukan kerana terpaksa..
Biarpun orang meluat...tidak senang dengan perbuatan kita...
Kerana terpaksa..
Menebalkan muka memohon bicara
Jasa n budi orang  minta ditaburi..
Walau hati berat nak meminta...
Namun apakan daya, diri ini terpaksa...
Kalian semua..maafkan diri ku yang daif ini...
Tidak daya n mampu berusaha..
Bukan tiada kudrat..bukan juga malas berusaha..
Namun diri ini terbatas..
Maafkan diri ini..
kerana selalu menagih simpati dari kalian...
diri ini tiada jalan lain selain meminta begini...
jalan lain yag ada hanyalah menyerah kalah...
Berputus asa....
mahupun hentikan perjuangan diri  ini separuh jalan...
Terima kasih kalian...
Kerana banyak menabur budi...
Meringankan penderitaan diri yang daif ini..
Terima kasih juga...
Kerana selalu bertahan..
Dengan permintaan diri ini..
Terima kasih juga....
Kerana ku tahu kalian tidak pernah mengungkit..
Jasa kalian akan ku kenang sampai mati..
Andai umurku x panjang..
Biar ALLAH saja yang membalasnya.....
                        *
                        *
~ diri ini yang tidak sangguop lagi memohon simpati..~
Kalian..terima kasih atas segalanya...
Kerana selalu menyusahkan kalian..
Mungkin ini permintaan terakhir..
Untuk memaafkan diri ini..
Kerana....
Perjuangan ku akan terhenti hanya di sini.........
teeeeeeeeeeeeeeeettttttttttt..

Friday, February 18, 2011

meraka yang ku panggil sahabat...

salam hari jumaat...
untuk mereka yang sebelum ni pernah menjadi sahabat aku..
untuk sahabat yang sekarang sudah x sudi untuk menegur aku..
untuk mereka yang mana sekarang bila bertembung dengan aku buat2 x tahu..
untuk mereka yang buat2 sibuk bila bertembung dengan aku...
untuk mereka yang membuat aku selalu terfikirkan kekurangan yang aku ada sehingga kan mereka seolah olah membenci aku...
untuk mereka yang pernah bergelar sahabat...kenapa pelu berakhir dengan cara yg begini..
andai aku yg bersalah..seribu kemaafan ku pohonkan...
*
*
*
*
*
*
*
kawan~kawan..
kenapa mau lawan
dulu sama~sama
kongsi teh secawan.
kawan~kawan..
kenapa mau lawan
orang lain maju ke depan
orang kita cari jalan
jatuhkan kawan.
kawan~kawan..
kenapa mau lawan
kan ke cukup rezeki tuhan

buat kita ramai~ramai..
makan
kawan~kawan
bukan nak cari lawan
sekadar nak ingatkan teman
hati~hati dengan
gunting dalam lipatan
kawan~kawan 
kita sama sama cari makan 
bila fikir masa depan
jangan tabur pasir 
dalam periuk kawan
kawan~kawan
cuba kajiorang tua pesan
"kawan jadi lawan"
"lawan jadi kawan"



~missing the moment with my besties~~