Sunday, January 23, 2011

entry cepat~cepat..

hi...
ni punyer entry  gua kena tulis cepat-cepat...bukan...taip cepat-cepat..
bukan kerana idea datang mencurah-curah ke ladang gandum...
bukan juga kerana gua masuk pertandingan menaip...
tp gua mau cakap sama lu...gua ada kelas pukul 2...siap ada kuiz lagi..
ni bukan da habis study jadi gua menaip kat sini...tp gua boosan...
td pagi gua baru sampai kat hostel..terus buat-buat bz...kununnya study...


tp tujuan gua wat entry hari ni sebab kakak saya nak tengok gambar kami semasa kami mengganas di pizza hut hari 2..nak taw knape kami mengganas..nantikan next entry....
gua mau cepat2 ni...nak kena naik bas..kelas pukul 2...ada kuiz lagi...=p


sikalang....lu semua boleh layan gambar2 kami ni....sajer2 x der kejer...macam loser!!!!
hehehe....

 trio of us...

  candid ni....lawak giler time ni...extually ngah kutuk akak piza 2..

 muka angah macam tahan...tahan gelak la..=p

my hero la kununnya...konon2 pelindung..hehehe..

 natural beauty coz nak cepat2 di pagi hari..

 perut ikan paus....licin beb....



 buruk giler mulut aku...

 ~ siblings..~

~tada!!!!~
kesian sajer entry cepat2..
memang x der nya gua nak edit2 gambar...
nak edit sendiri...x kuasa mak cik....

pepun...da penat taip cepat2 sampai semput....sebab nak baca tuk kuiz plak ni..
k uollzss....wish me luck k...
sekian saje saya gua merapu meraban...^^'

Saturday, January 1, 2011

benda yang sama..

assalamualaikum..=)
tetiba datang idea nak menulis walaupun aku da malas skrg nak online...fb pun da lama x bkak...formspring, flickr n tumblr pun da lama x jengok....blog pun da berhabuk habuk....x hupdate...maklumla..malas plus ngan line wifi UMK ni macam kura2...


ramai blogger yang dop cerita sal tahun baru...azam baru...dunia baru...semua yg baru2 la...maklumla..tahun baru...semngat 2 masih kuat lagi...kadang2 bnda yg sama berulang..berazam namun azam yg tahun2 lepas still lagi x tercapai..=p


tp aku bukan nak cerita sal tahun baru...
sekarang ni kat Kelantan dok hujan jer...sampai bnjir jalan2 nak pergi kelas..kena berdayung...pakai kaki je la...n bg yg allergic macam aku ni...kena selalu waspada n jaga kebersihan kaki la...hehehee....
bila sejuk2 n lembab ni...dok termenung sambil minum kopi..(perasan minum kopi), teringat la zaman2 kecik dulu....




masa aku kecik2 dulu, kalau musim tengkujuh ni, haram la nak keluar rumah,....sape yg keluar memang dapat upah la...mau kena rotan ngan mak aku...so, kami adik beradik duduk diam2 dalam rumah..x ley pakai baju tebal2, sebab maa aku cakap susa nak kering time2 macam ni....so, sorang satu ada selimut...kalau sejuk or tidor, berbungkus la masing2 dengan selimut..
tp yang paling best aku x ley lupa ialah permainan2 x masuk akal yang kami reka..biasa aku la pereka permainan yang x masuk akal ni...aku kan kreatif n inovatif...hehehe..
permainan2 yg biasa kami main :


1) main rumah2...
setiap org akan bina struktur rumah masing menggunakan pape jer...biasanya kitorg guna kusyen, bantal n meja or kerusi..ikut kreatif masing2 nak wat camnne...asalkan x der lubang yang boleh hantu masuk...hantu 2 biasanya aku la...hehehe...n aku akan cakap "sekarang, semua org kena keluar pergi toilet!!!' n semua org akan keluar n aku akan kejar...sape yang kena tangkap aku akan usik sampai dia takut...biasanya adik aku la yg nangis2...
**sekarang ni aku pun still lagi men2 ngan anak sedara aku macam 2..paling best, diorng ni penakut giler,..nak2 tiara..n haffiy...asal aku cerita hantu jer..mesti nangis....hahaha...bes2...=)


2)men tudung botol...
aku la champion men tudung botol...sape yg bley challenge aku, dapat hadiah...biasala. aku ni kan kakak...mesti la bnyak gula2....biasa aku akan bagi diorag hadiah cloud9..men tudung botol ni. memang best..nak2 adik aku yg 2 orang tu lelaki..tp diorg 2 pun pandai men jugak....siap tulis markah dalam buku lagi...
**ingat lagi kat sek, massa kitorg men dalam kelas,,.waktu agama..ingatkan ustaz meetim tp tetiba dia masuk...dia sindir kitorg, apesal korang x bawak tudung periuk kat umah jer...men kat dalam kelas....huhuhu...terkena kat batang idung...ase nak cekik2 jer ustaz 2..tp skrg bila ingat balik, mesti aku tergelak sorang2..


3) men nama negeri
permainan ni biasanya aku men kat sek ngan kawan2 aku...kalo kat umah, sape lagi kalo bukan aku yg champion...tp kalo abg aku men, mesti dia nak menang.,...walaupun dia bnyak menipu kitorg,...bg nama n bnda2 yg x wujud...kitorg time 2, ikut n iyakan je la...sebab x taw..tp abg aku jarang nak join kitorg...dia layan tv jer...masa 2, nak tengok citer pakai dvd yg guna tips besar gedabak 2....


4)men doktor2..
biasa aku la yg aku jadi doktor..kejam x??orng len kena ikut jer...tp kalo akak aku join,mesti dia yg kontrol...aku relakan saje sebab aku nak suruh dia main jugak....biasanya kitorg akan amek cekak rambut buat steteskop...hahaha..n yg paling x bley bla...aku curi vitamin tuk bagi kat budak2 ni...(vitamin 2 maa aku biasa sorok, sebab kitorg ni ikan pirana..makan x reti sikit..)
yg x bley aku lupa, da 1 hari kitorg men doktor gigi, akujadi dr,adik aku ashraf jadi pesakit..aku suh dia baring atas sofa..kepala tinggi sket...n then aku amek sudu n garfu balikkan,guna hujung dia n masukkan dalam mulut dia...skali adik aku terbersin...luka la dia punya lelangit...berdarah darah...punya la aku takut,n kena rotan ngan maa aku...memang ingat sampai hari ni la...x ley lupa...last kitorg men bnda 2....


5) men orang2 kaya n comel
ni cara kiotrg men moden sket..aku x rasa org lain pernah men bnda ni..mungkin pernah men rumah2..tp cara kitaorg lain sket..maa aku dia ahli avon, cr, stini n blablabla...so banyakla katalog2 yg ada kat rumah 2...so, kitorg amek katalog lama 2, gunting semua bnda yg ada n buat mcam bnda 2 real...n kami akn gunakan...macam kasut k...kena bnyak imaginasi la..handbag, kasut n make up...sampai adik aku yg lelaki pun aku paksa join...diorg seronok...n macam aku nak menyongsangkan adik2 aku pun ade jugak...hahaha..
n org yg paling bengang skali, maa aku sebab kena kemaskan sampah n kertas2 yg kami gunting...macam biasa la, aku ni kepala hantu...lepas men mana nak kemas...=)


6) yg ni memang x ley blah...aku slalu wat pertandingan fesyen n menyanyi...aku la juri..sape menang dapat hadiah....hahaha....adik2 aku ni sporting...aku suruh catwalk diorg buat,,,buat gaya 2 gaya ni...semua buat..jahat giler kan aku....=0
n bila semua da penat2 men, jangan citer la masa makan...semua makan berselera...bnyak giler makan...biasala time hujan2, sejuk2,...makan pun bnyak..semua bnda laku...pagi mee goreng, tghari nasi, ptg cucur udang panas...malam, nasi lagi...biasanya abg aku akan lapar bila lewat malam...dia akn goreng nasi, x pun meehun...semua org lapar n makan x ingat dunia...maa aku kata kalo nak tengok anak2 makan bnyak time musin ni la...sebab kena perintah berkurung...=p kadang2 makan nasi panas ngan ikan rebus goreng pun laku..aku paling suka...feveret...pergi kedai mana nak jumpa ikan rebus goreng...hehehe...


sebenarnya bnyak lagi permainan yang aku reka n yg memang mengarut,...ni boleh dikatakan indoor game time musim tengkujuh...belum masuk part2 permainan outdoor yg ak n adik2 aku men....bila pikir balik, skrg ni mana ada da budak2 men macam zaman aku dulu...sekarang ni budak2 men logo la, jigsaw puzzle..yg paling x ley bla...tengok citer...sampai aku pun x ley nak tengok channel len...ase macam aku pun melaui zaman2 kanak2 bila kena tengok cite kartun ngan anak2 sedara aku...little Einstein la, animal mechanical la,handy mandy la...macam2 ada...sampai aku pun da bley hafal lagu cerita2 ni..
nanti aku sambung permainan merapu meraban aku masa kecik..sampai maa aku pening kepala bila cari katne kitorg menyorok..port paling biasa: bawah katil, bawah kerusi, dalam gulungan tikar n blakang pintu...
rindu nak balik zaman2 dulu...tapi masa x ley di undur...juz tinggal kenangan yang terindah dalam hidup..=)


pepun... appreciate everything around us...it will become part of us....=)
so till then I merapu meraban...^^'