Monday, October 11, 2010

pandainya dia...^^

jengjengjeng..post ke 2 tuk hari ni...gila kuasa x????hahhaha....tp ak x kesah sebab ak hepi sangat...kalo uollz baca post ak yg before ni..(maknanya kat bawah post ni la)...korang nampak x ak ngah x der mood...ngah gloomy semacam jer...

hari ni ak penat bagai pe ntah..x ley nak di bandingkan kepenatan ak 2....dan selepas mencoretkan rasa hati n keserabutan kepala otak dekat post yang sebelumnya, ak dengan jayanya tidow...(b4 tdow sy kol pak cik sy 2)...tp x der org jawab...dalam hati..
:: pergi main badminton kot.....n terus zzzzzzzzzzzzzzzzz.....
x mandi lagi sebab ak yakin air akan terus mengalir di toilet meskipun sudah ku lihat budak2 dari aras atas turun dengan kepohnya k ground floor...masa 2 baru kul 5 lbey..x kan da nak mandi..nanti berpeluh plak...=p (alasanalasanalasan)

sedar2 ak dengar ada org datang bilik....cakap ngan rumate ak.
"syifa, ada payung x? (dalam hati ak. suara zaty 2....hujan la 2 kat luar..) 
n syifa dgan mantapnya menjawab:
" x der la.." dan zaty tnya ag 
"ina ada payung x?"
 jawab lagi " x der jagk...dalam bilik ni farahim jer yg ada n dia ngah guna skrg...."
: :  ak da komfius..biar betul padahal semua org dalam bilik ak ada payung kot..lantak la...tdow lagi baik..n dijadikan cerita..(ni yang cerita utama)..=)

pak cik bok sy kol...
 salam...niey buat pe 2??
"x der buat pape" (ubah suara x mau kasi pecah lubang tdow sampai maghrib..)
pergi mana td? niey kol x angkat...
dia jawab...
malam ni kan ada test...ni kat atas motor ni nak g test....(ak da pelik biar betul mamat ni..x kan da nak pergi.test kul 8 skrg ni baru 7.26...ummm..maybe ada hal kot...|| kalo x kelas kul 8, 7.50 baru nak pergi...2 yg ak pelik 2..||


ku menjawab..
owh...ye k? x der bgtaw pun..(mamai..)
pak cik : la..kan da gtaw td..
sy yg mamai : okok..gud lak taw...jawab elok2..n blablabla.......
pak cik : ok..ngah bawak motor ni..ok la..
sy yang da nak sedar2 : okok..bawak motor leklok taw...
pak cik : niey, sedih k?
sy yg ase pelik : x der la..sket2 je...
pak cik : nak gelak x?
sy : suka atila...(malas nak layan.) kan ngah bawak motor, elok2 la..
pak cik : HAHAHA...KNA TIPU!!! mana ada kat atas motor..baru siap maghrib..kat depan kipas kot...
ak yang bengang : hahaha...(gelak besar) sanggup duduk depan kipas semata mata nak buat bnyi angin macam atas motor...hahaha,...memang ak percaya habis la....
tp depan dia ka cakap : "HAHAHA..bejet lucula 2...x lucu langsung..(cover3)..padahal da tergeli hati da ni..
pak cik : ala...sajer nak release tension nak g test jap ag...lgpun nak balas dendam....

ak pun terus la bergelak ketawa ngan pak cik....sampai berair mata dowh..=p
thanks la pak cik sebab buat sy tergelak di saat kepala ngah kusut ni..hehehe..sanggup ea dia duduk depan kipas semata mata nak buat bnyi macam ngah nek motor..hehehe..tp siyes gua cakap sama lu..bnyi sebijik macam ngah bawak motor... 
sebenarnya dia nak balas dendam kat aku sebab semalam ak kenakan dia....

dijadikan cerita, semalam discuss punya ngan discuss ngan bdak kelas sampai kul 1 lbey...da pagi da ni...kitorg belum makan dari ptg sebab bz la...n pergi la makn..pakcik kol ak n suh ak kol dia lepas makan n da sampai bilik...ak terlupa nak kol after 2...n then dia yg kol...
tetiba idea jahat datang..jengjengjeng..


pc: kat ne? da balik blum??
ak :belum...kna sekat la..(padahal da nak tdow da...d 2 lbey pun.)
pc: kna sekat ngan sape? kat ne?pak gad x bg masuk k?
ak: x la...ni ha...polis sekat kitorg kat luar....masa kitorg lalu, macam baru lepas terjadi sumtim....ramai gak kna sekat..
pc: la....(suara cuak n kalut) pas2 mcmn n blablabla.......(bnyak giler tnya n bimbang seh)
~setelah hampir 5 minit...~
ak: hahahaha..padan muka kna tipu..
terdiam la suda pak cik....ak da cuak takut dia marah ak balik sebab dia da risau bagai nak mati...n then, dia berkata.."ok,fine..ada ubi ada btas"..
di situ la brlakunya misi membalas dendam..sebenarnya kami da bnyak terken n dikenakan...hahhaha....menceriakan suasana la katakan..^^


habis la sudanya cerita kepandaiankenakalankekreatifan beliau...hehhehe...x ley lawan kreatif ak~
tp hari ni, betul2 buat ak tergelak n membangkitkan ak dari tdow yg lena n sekaligus menyedarkan ak ke alam realiti dimana toilet sedang menglami masalah gangguan air....menjadi ahli bomba la ak nampaknya jap lagi....n terlampau mnyesal la kerana x mandi awal2 td...

p/s: jumpa zaty kat toilet,dia kata "tlong bg gayung ni kat farahim"
barula ak sedar yang bukannya payung tp gayung..mamai sungguh diriku disaat itu...

mesti pak cik sy ngah memerah kepala otak skrg tuk jawab test thermo beliau...gud lak pak cik...aja~aja fighting!!!hehehe...


ok..till then i guess..thanks for reading...peace!!!


sy yg belum mandi..
ina|nordin

2 comments:

  1. hahaha....mission succeed!!!yeah...another mission will come trough soon...beware n get ready yayam!!!!haha..mamah

    ReplyDelete
  2. i dun care la...even i x takut sket pun!!!

    ReplyDelete