Friday, October 15, 2010

makan~makan di kala kebuhsanan yg melampau...

♥♥ entri sebelum tidor ♥♥


sebelum aku tidur ni..nak la menghupdate status diri yang dilanda kebuhsanan yang teramat sangat sepanjang hari ni..n kemungkinan akan berlanjutan hingga ke esok hari...

masa ngah dok tergolek sana sini pas maghrib td, si ain ni kol...katanya nakpergi makan..ak pe lagi, berlompatan la bangun dari katil..nasib da mandi..excited ni nak keluar sebab da bosan giler da ni....zapzupzap....capai softjeans,t shirt putih yang masih dalam stok (yg lain belum cuci.) n shawls...then..siap...macam buat milo 3 in 1 jer...

dipendekkan cerita, kami pun ronda2 la cari tempat makan....memang masalah kalo nak cari tempat makan ni...akhirnya drop la kami berempat iaitu nana, ain, en wan n akula...sampai kat kedai jer..tunggu punya tunggu(da 5 minit ni) x der pun org datang amek order...da la meja pun x kemas ag....kitorang pe lagi...ang nak tunggu pe ag..blahla..org da x sudi...blah la...ak pun x hingin la...
 maka rondalah lagi kami berempat...ronda punya ronda jumpala 1 kedai makan yg ala2 thai ni....ok la...not bad..bersih..sejuk mata memandang..malas la nak cite...biar gambar je citer kat korang...


kedai ni ramai gak la pelanggan...suasana n environment dia ok la...nature gitu..ada air terjuan buatan..kedai ni bersih..servis pun ok jugak..^^'
ayat orang kebulur yang da x larat nak g terjah kedai len da..=p

p/s: aku x ley tengok tv kat kedai ni....so..terlepas la cite 'durja ningsun' aku malam ni...takpe2 makan punya pasal, ak aku halalkan...hampeh..selera macam ikan pirana...



♥♥ain, en wan n nana♥♥
baru pas order..punya la berbulu mata aku nak order yang mana...banyak jugak la makanan kat kedai ni...nafsu makan da beraja raja ni...syaitan bertanduk pun join skali..tp aku stay cool..tahan jer...sebab x kan habis punyer kalo order bnyak2...so, kita try yang len next time k..

♥♥ nana ♥♥
tukang drive malam ni...n tukang sponsore minyak kete...

♥♥ain n en wan..♥♥
sweet kapel ni...
p/s : akan kupastikan yg aku x akan lagi terperdaya n diperbodohkan oleh en wan tuk kali yg ketiga..beware ina!!


 da sampai da order yang di tunggu tunggu...

nasi goreng thai yang aku order..
nampak x ada telur yg bnyak n isi ketam 2...i like..
tergiur-giur sia in sehingga dengan bangganya melibas isi ketam aku...sedap sangat..

ain punya order...nasi goreng paprik...amatla menarik sehingga nafsu makan aku macam ikan pirana di amazon gamaknya.....

x sempat sempat nak snap order cik nana 2...cepat sangat dia makan..lapar punya pasal..beliau makan nasi goreng ikan masin n kerabu mangga..

kerabu mangga teramatlah sedapnya sehingga berair mata pabila memakannya..la maklumla, pedas....masakan thai..=p

konklusinya: pinggan ku licin tanpa sebutir nasi pun yang tertinggal...di sini perlu dititikberatkan nilai x membazir ye..(sekadar alasan yae)
sungguh besar seleraku ibarat tangki kereta nana yang selalu minta diisi...ngeee.

p/s : maa aku kata kalau makan nasi malam jumaat, kena simpan segenggam nasi dalam periuk...katanya, kaum keluarga yang telah meninggal akan pulang ke rumah pada malam jumaat...jadi, simpanla sedikit tukmdiorg...
kesasihan fakta masih dikaji...hrap maklum..=

muka slepas kenyang..senyumnya hingga ke telinga....nampak x pe yg aku nampak..jangan di tegur ketembaman dipipi kerana kutahu diriku sudah gemuk..namun, ia tidak sedikit pun menggugat selera makan ak yang besar ni..

"ina..insafla...bila nak diet macam org lain....
pe cer???da aku kisah???=p





p/s :tergaru garu hidung ku akibat kegatalan yang berpunca dari kedegilan aku kerana dengan jaya n bangganya memakan kerabu mangga nana yang pasti sudah di ketahui kandungan belacannya..n juga, keberanian memakan seafood tadi.sekalung tahniah diucapkan...
sbg reward : sila ambil ubat resdung dan alahan anda sebelum tidur...
nampak x muka aku 2???penuh musuh wanita...hai..datin jerawat...move la dari muka kau...wahai datuk resdung, d ala ganggu hidup aku..kkesian muka sya....x kesian k???

haaaccchhummmm!!! owh..kena makan ubat n tidow..
ok, till then..gud nite..
hugs n kisses.
♥♥yangindahindahjer♥♥

No comments:

Post a Comment