Friday, September 17, 2010

sape yg dia sayang????





sape yg dia lg sayang????


sape yg dia terlelebih ambik berat..yang mana?????


si arnab ini....

atau....


atau tok kura-kura sya ni??????

p/s : sy pergi makan pizza x bgtaw pun dia....biarkan...-.-'

ku ada kamu...



Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

x sabarnya esok..pak cik tunggu sy ea..



selamat petang yg ceria....n mungkin petang esok da x seceria ptg ni....ak nak appreciate sket detik2 ni sebelum tibanya hari esop yg bakal x mengbestkan hidup ak....da lama ak x jenguk blog ak ni...da berhabuk da...baru je siap vacuum...ngeh3..busy giler sepanjang cuti raya seminggu ni..of coz la rasa x cukup...tp ak amat la malas nak mengupload serta mengupdate blog n gambar2 time raya..maklumla...asal bkak fb jer, penuh manusia mengupload gambar raya...ni baca blog org pun, semua update status raya..ak malas....ak memang bz..agpun masa rya ke 4 ri 2, umah ka wat majlis kesyukuran sket...campur ngan majlis cukur jambula nak sedara baru I 2...hahaha..

kalo semua nak taw, esop adalah hari yg aku tunggu2 sebab nak jumpa tgmh...but, esop la hari dimana rutin harian ak kat uni ni bermula balik..x nak!!!! campur plak, last before pak cik sy pergi ke shah alam...meninggalkan ak sendiri disini....sedih kan....esop start la kehidupan bz ak...tp xsbar gak nak jumpa pak cik ni....pak cik, pak cik...x sabar nak jumpa..nak story2 ni..bnyak sangt bnda nak story2...

Mestila x sah kalo post ak x dop gambar kan..hehehe..moh3 kelih gambar masa rya sket n sdikit gambar saya n pak cik yg sy simpan x pernah org tngok...ekekeke....=.=





di kesempatan ini, (masih x lewat lagi) sy ingin menyusun 10 jari ( x termasuk jari kaki..) memohon ampunn maaf kpd semua....dari hujung rambut till ujung kaki..halalkan sglanya...ayet feveret.."sowri 4 evrthing..~
huahuahua.
~ uollz chantek x baju rimau i??=p

nur harraz humaira binti nor hisam...
chumel kan dak ni??
anak sedara baru I la 2...=p



 da gaya x? rasa macam mama jer... mama coming soon...hikhikhik...


ni geng2 haprak ak...geng sekolah rendah ni..geng bas sekolah...ekekeke...da lawa2 skrg..ak jer yg still nak mencomelkan diri...

:: dari kiri :~ kakcik,pija, nanec. mira, leha, ak , n nadhirah..~


 ni gambar blur coz org yg amek gambar ni katanya ada parkinson..susa tol kan...^^


ni umah yg kitorg set kalo nak jumpa..credit to moksu n poksu....hahaha..


n esop sy nak jumpa pak cik ni....really miss him..


pak cik amatla marah klao sy tunjuk gambar ni..sebabnya, sy baru lepas semakkan rambut dia masa ni...jahat kan...tp dia x kisah....


sy slalu menjahatkan pak cik ni...sy kenakan dia...but he doesn't care k...pak cik...sowri2 ea..


ok la...ptg sy pun da terisi ngan keje yg x berape berfaedah ni..(kalo buat assignmentkan kan bagus)....hehhehehe..k la uollz...till then...bubye..

p/s: sy x taw nak pakai baju ape esop..tetiba nebes la plak..macam nak kuar 1st date...huahuahua..

thanks for rEAding this entry..=)..ADIOS!!

Monday, September 6, 2010

yesss...

sebenarnya, ak excited giler sebab ak da bley jejaki balik frienster ak...tp syg, password n email da lupa....meh habaq n tolongla cheq ni...habaq lagu mane cheq nak bkak balik fb cheq....rindu 2....kalo hangpa semua nak tengok profil ak yg kiut miut 2 bley la visit...taip jer...friendster_ungu violet.....hihihi....

masa ngah stalker fs ak sendiri, korng taw x...ak jumpa bnyak bnda yg ak buat n ak da lupa..hihihi..ni ak ambik balik...malu3...^^

ni quote ak tuk si dia.....

yAng tEriNdAH...
tGmH...
Let mE b dA 1 U cALL..
If U jUmP i'LL brEAk U FaLL
liFT U up n fLy wif U IntO dA NitE..iF u NeEd 2 fAiL apART..
I cAN MeNd A BRoKeN heARt..
gIvE Me a MOMenT plEaSE...
2 PROoF daT
....I LOVE U SO MUCH...
...I'VE GOT 2 BE CHAIN WIF YOU..
dEAr...
u'r MiNe..
i nEvER Let U gO..
u'R My LuV..
n I wiLL fiNd u EvEn iF I hAve 2 PAY wiF alL my LiFE 2 gEt U,...

hahaha...gedik x??biarla...ada ak kisah...masa ni zaman ak x masuk 20 ag..masa ni zaman sweet2...sweet 17 rasanya,....(skrng ni pun sweet pe)sebenarnya ada lagi...moh3..ak nak tunjuk..=p

I thought love was just a mirage of the mind,
it's an illusion, it's fake, impossible to find.
But the day I met 'you', I began to see,
that love is real, and exists in me

hahaha..amek ko..
hepi la kononnya dapat visit balik site fs ak...hahaha....
mybe tdow malam ni pun tersengih sebab hepi sangat..credit to hasif...=p






Sunday, September 5, 2010

ohhh...indahnya..thanks tgmhtga...♥♥





Lirik Yang Terindah – Dakmie 



Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


meh sini nak habaq..berbekas giler la lagu ni dalam hati aku....hukhukhuk...





terima kasih kerana x jemu melayan kerenah n kepala sy yg memang slalu hangin ni...
da nak masuk 4 tahun sambut aidilfitri bersama...♥♥




yang terindah:
♥♥.tgmhtgasnamn..^^

Thursday, September 2, 2010

kepulangan ku di nanti...

assalamualaikum n selamat pagi...
 di pagi yg indah n damai ni ak dengan jayanya telah menyiapkan semua tugasan ak yg sepatutnya di buat sebelum ak pulang becuti untuk hari raya tahun ni...^^

x sabar rasanya nak menjejakkan kaki di rumah...walaupun ku taw bnyak kerja yg ak kena buat...(sungguh ak seorang yg pemalas ) n yg paling x brape nak seronok raya tahun ni sebab 3 org kakak n abg ku tidak pulang beraya...jadi, secara automatiknya kat rumah kami x semeriah n seceria tahun lepas..yg ada hanya along ku ( nasib baik ada, meriah jugak ngan celoteh hannan n haffiy..), maa n abah, ak, adikku yg 3 org...x la ramai sangat..kalo ramai, kami akan berlawak jenaka n bergurau senda di samping usik mengusik yg sungguh membahagiakan...rindunya....ada pertambahan ahli baru dalam keluarga..." nur harra humaira"..pertama kali baby comel ni beraya...baru brape hari lahir.. xsampai 1 month pun lg...rindunya... xsabar nak tunggu diorg semua balik kg..angah ku akan pulang pada hari raya ke 3 n yg lain mungkin seminggu selepas itu....biasala..berkhidmat kan...kalo nak kawin,ak mesti nak cari yg dekat2 jer...sebab ak x nak berya kat tempat lain....^^'jap2 ea...


^^cumel kan!!
baby baru kami..


balik nanti sudah ku taw apa kerja yg menanti ak..(^^') kna basuh semua bunga perhiasan yg ada kat dalam umah, lap semua bnda2 yg tertampal kat dinding....tukar langsir...kemas rak, rak kasut, buku.kabinet pinggan maa ak yg besar 2...n kalo ak rajin, ubah suailah kedudukan perabot sofa..dulu, ak cuma tolong sikit2 je..2 pun adanya ak x pernah buat  pun semua kerja2 ni...semua along,angah n ateh yg buat..tp bila semua da kawin, ak la yg terpaksa buat..biasanya sekarang ak kan bahagikan tugas dengan adik~ adikku..yg perempuan (busu) akan kemaskan bahagian dapur, ashraf n najmi mesti clearkan halaman..x ley ada sampah..abah ku biasanya akan mengecat pape yg patut, potong rumput...bila nak dekat raya, dalam sehari dua b4, abah akan sibuk mencari buluh tuk membuat lemang bersama kawan baiknya merangkap jiran ak...hehehehe...time ni la seronok..maa ak akan buat santapan wajib rumah kami, tapai beras, maruku n "sarang tebuan"(nama kelate)...kalo setakat biskut2 raya moden ni, semua men tunjuk je..maklumla, angah ku tauke besar..hahaha....
biasanya ak n adikku la yg akan menggoreng sarang tebuan  n maruku 2...n then, ak jgak tolong bungkus tapai..ak sangat la terrer ye..ahaks~~ bnyak pantang larang nak buat tapai ni....x ley bising, org period x ley datang dekat n bmyak lagi la....mak cik ku akan membuat ketupat palas....sangat sedap...dimakan ngan renang ala n9 mak ak...meleleh beb... betul gua cakap sama lu..ekekeke....


umah kami gak ada bnyak sangat bunga api..ak pun x taw mana diorg dapat..yg ak taw bkan dibeli...bessssss..ak pun tumpang sekaki..yg seronok lagi meriahnya, umah kami anak beranak ( ak n sepupu yg lain) dekat2 jer..sebelah menyebelah..2 yg bess..lagi meriah..pasang lampu kelip2,...hehehe..kalo cousin ak yg laki 2 rajin buat pelita pkai buluh lagi bes...tp taun lepas kitorg pakai yg plastik jer.....


tp bila da ramai2 ni ( x seriuh kalo semua pulang) , ak la yg paling penat...nak mengemas...maa ak lagi la...1 lagi yg ak letih..bila raya org datang umah..mulala penat nak angkat makanan, cuci pinggan mangkuku..tp, seronok!!!!!!!!!!kalo raya, x tdow pun tkpe..menu tahun ni kat umah kami, ak rasanya maa ak x decide ag...dengar2 nasi dagang...tahun lepas soto...jemput2 la semua ea....


x sabar rasanya nak balik petang ni...abes kelas biometry madam marinah je ak terus cabut...tp sebenarnya barang x kemas lagi..huhuhu..men sumbat je jap ag...ak sebenarnya da lama nak ponteng...sebabnya x sabar nak balik raya...oh..bagus kan..sungguh kukuh alasan nak memonteng kelas...hehehe..tp ak ada bnyak task yg perlu di buat..so terpaksa la stay disaat hostel ku semakin sunyi....n hari ni tiba lah jua masa tuk ak...hehehhhe..


walaupun raya lambat lagi, ak dengan penuh excitednya ( x malu serta perasannya ) bercerita pasal raya..hahhaha..padahal puasa lama lg...papepun...selamat pulang ke kampung halaman kepada semua perantau2 n yg x berapa nak merantau macam ak..(baru ahad datang, hari ni nak balik lagi...perantau la 2 kan..hehehe..) n semoga kalian selamat sampai ke destinasi anda dengan penuh kegembiraan....jgan lupa singgah lagi disini...


layan..zasssssssssss....




ni time majlis raya kat matrik dulu..kmpp
ak duduk 2 dari kiri...senyum sampai telinga..
semua org muka bahagia..mana korg semua?????


my abah n maa..
tunggu chik balik ea...^^


ni raya taun 2006...hua....buruk muka ak time ni..da la gemuk..berat masa ni 58kg beb..
hebat x????????
 ak yg paling kiri...


k...till then..wait for my raya's journey k...^^
thanks for reading this entry..=p

Wednesday, September 1, 2010

teruknya sy...

di saat org len ngah sibuk2 nak balik umah tuk cuti raya...masa 2 la ak still lagi berusaha segigih gigihnya memerah otak utk quiz n assignment yg berlambak...esop nak balik bercuti..tp minggu last ni belambak keje nak kna bereskan...pile of assignment.. quizzes..n presentation...sigh...sabar je la...

ak x sepatutnya berada di sini masa ni....sebab kul 3 jap ag ada quiz ecology...tp da x dapat masuk..bkan sebab da full ngan nota2 tp ak da penat sngat da...esop  nak balik, malam ni kna tunggang terbalik siapkan assignment soil...memang ni last minute giler punya kerja...huh!!

mata pun da jd macam panda...gelap semacam jer....(terlebih tdow @ x cukup tdoq)....hehehe...kompius2...
 pape pun masa cuti raya ni bley la bernafas jap..tp ye k??bkan ak akan bz ngan all da chores dkat umah..biasala raya...but it fun!!

 bila pikir balik rasa berdiri abis bulu roma....nape????????
*
*
*
*
*
*
*
*
sebab naik cuti nanti berlambak lagi keje yg ak kna bereskan..dgan assignment mr william, test biometry n ecology....huhuhu..presentation hbgan etnik..woooooo...matila....okok...lupakan task after raya..
rasakan keseronokan berhari raya....(x sabar nak cerita sal persiapan raya on da next entry..)

~ mata ku bengkak n mukaku tembam~
ni masa kat lab soil..
last class with en faiz..
he will fly to holland to continue his pHD...

papepun....need to stop..(ectully x perlu berada disini pun..) =p
prepare 4 quiz...wish me luck k....^^

thanks 4 reading this entry...till then...