Wednesday, July 21, 2010

buah hati pengarang jantung...

buah hati ku...

sihat la cepat...cepat2 la sembuh..jangan pergi lagi di saat ku masih memerlukan mu..jangan kau besemadi lagi..berdampinglah bersamaku..tetapla di sisi ku..ku masih dan akan sentiasa memerlukan mu...jangan la kau merajuk di saat poketku kosong begini...bagaimana ak harus mencari pengganti tika ini...bagaimana ak nak berblogging n berfb...di saat assignment ku berlambak janganla kau pergi meninggalkan ak..tolong la...latopku..pliz.....

Saturday, July 17, 2010

nuzi kata...

iqi,ina, acha,nuzie,kak B..



nuzi kata...kawan dekat mrsm lagi bes...nuzi kata dekat u ni..kawan x macam mrsm...rindu la bila teringat balik masa 2 tahun dekat mrsm bersama kawan2 seperut ngan ak dulu..sape lagi kalo bukan ina, acha, rizqi, nuzi n kak bie....miss u all...

nak grab balik ingatan yg mungkin x kan pudar..ingatan tantang kenangan yg kami create bersama...2 semua x brape penting..yg penting, kami berlima kawan yg baik dunia akhirat...


seingat ak, org yang mula2 berkawan ngan ak adalah acha n yah geng...n then, nuzi n rizqi plak 2nd intake...diorg start berkawan n ak plak berkawan ngan acha..rizqi, nuzi n acha sekelas..kalo x silap ak 4L..kak bie plak kenalan rizqi masa sek kat zainab dulu...n, mcm 2 la kiotorg bley rapat..n makin rapat sehingga x ley nak dinafikan lagi...





acha..
masih ak ingat kata2 acha.."ina nampak sombong, mula2 nak tegur takut"..memang ak muka sombong kot..
ak senang ngan acha...ak taw semua tabiat2 dia...dia slalu ajar ak  add maths n fizik dulu...n sekrg, dia kat UTP amek kos engineering...sesuai la 2...hehehe..acha sngat pandai add maths n dia slalu mempromosikan pusat tuisyen kami tempat dia belajar..(tempat kerja maa dia)...acha suka warna biru..ak rindu nak tengok pakai jam askar dia..acha x suka menunggu...n kalo ak lambat nak pg sek, ak akan suruh dia pergi dulu kerana ak taw dia x suka menunggu...ak org yg slalu lambat antara kami berlima..huhuhu..tp ak taw, rizqi n nuzi akan tetap menunggu sehingga aku paksa mereka pergi bersama tasya...acha slalu suruh ak mengurut n picit bdan dia..dia kata ak pandai mengurut..hahaha..tp ak la yg slalu menjadi mangsa utk mengurut...tp ak x kisah...ak da anggap mereka mcam adik beradik ak...acha jugak, x basuh baju kat mak cik dobi..walaupun dia bayar utk dobi, tp dia x pernah antar..di saat kami berempat bekerja keras membawa baldi ke tempat dobi, beliau dgn jayanya melenggang..acha juga makan memilih di DS..(tp kebiasaannya kami memang memilih tp kataranya acha la...kerana ku taw, acha cerewet...ak senang dgannya...ak x kisah...n ak teramat pasti yg lain juga begitu....acha  juga slalu megingatkan kami tuk berjimat cermat..acha suka simpan duit..ak slalu dinasihatkan supaya berjimat..maklumla ak memang boros...ak rindu kat tasya..pe yg paling ak rindu..cara dia gelak..dia yg paling bnyak konflik jiwa selain nuzie..dan rizqi la tempat mencari idea di samping ak n k'bie pendengar setia..itulah acha n nuzie...=p





RIZQI...
ak still ingat 1st time rizqi masuk dorm kitaorg...n ak sbg ketua dorm dengan muka x bley blah nya telah memberi sedikit taklimat utknya memandangkan dia intake baru...hahahaha..bila ingat mcm poyo plak ak ni...
rizqi memang besss.,,,dia macam mama kitorg..tempat kitorg meluahkan perasaan..very good listener...seorg yg cool,...mula2 ak rasa..peliknya nama dia..'rizqi firman sudeis bt ibrahim'..n pernahku tnya apekah maksud disebalik namaya...=p n memang indah...seperti orgnya...kami berlima sememangnya indah...rizqi ni plak slalu makan sikit...ak memang tergugat tahap dewa kalo tngok amount nasi yg di makan...dats why she looks slim now...=p rizqi memeng friendly..semua org senang berkawan..rizqi pun slalu berebut ngan tasya utk jadi pelanggan urut ak...nuzie x dibenarkan kerana dia rumate ak...hahahaha....seingat ak, ak x pernah rasa geram ngan iqi..rasa nak merajuk 2 adalah...-=p iqi slalu jadi penasihat ktorg...dia la tempat ak tumpang kasih n kongsi cerita masa konflik dalaman antara ak n bdak ego...dia jugak tempat ak bercerita sal ak ngan tgmh..dia slalu memberi reaksi yg mententeramkan jiwa...sangat bahagia...^^rindurindurindu...teringin nak melepak di kiub iqi n imah..makan biskut kepunyaan nuzi n iqi...iqi ni slalu masak magy tuk kitorg...kami ni memang malas...especiallly ak n nuzi...acha dekat dorm lain tp dia slalu melepak kat bilik kitorg..tp kalo time nak makan magy beliau jarang ada..kak bie plak, x makan magy..dia bes student..bkan macam ak n nuzie..rumate yg kuat mkan..makan ape jer..=p bebalik sal magy..nuzi  slalu mensponsor magynya..n ak tukang masak air jer..rizqi la yg masak tuk kitorg..dats why kami kasih kat rizqi..slalu masak magy tuk kitorg..kalo nak makan biskut n tea panas, rizqi jugak yg bancuh....huhuhu..rindu2..











NUZIE..
nurhazirah puteri...nuzie cakap ak manja..slalu merajuk ngan dia..bila ak geram n terasa ati ngan dia, ak buat2 sibuk..buat2 x nampak..kalo bley x nak bercakap n tengok mata dia..nuzie sangat cantik..dats why ramai boys nak berkenalan ngan dia..nak kwan ngan dia...hahaha..ak ni rumate dia x der org minat k???=p
dia slalu tidow ngan bantal peluk dia..bnyak ak taw sal dia lepas kami jd rumate...bnyak stuff dia kaler pink n puteh..nuzie slalu menghasut ak utk mkan bnyak..tp ak x kisah..sebab ak hepi ngan dia...nuzie ni tukang facial kitorg..dia slalu cakap muka ak nampak pucat..baju2 ak pakai plak warna pucat..lg menampakkan suram..hehehe...skrg pun kalo jmpa dia still tnya nape la muka ak ni slalu pucat..n segala penyataan itu akan diiyakan oleh 3 org yg lain...dia slalu buat treatment kat muka kitorg...iqi n acha slalu berebut nak jadi pelanggan nuzi...hahaha..nuzie sngat pandai membuang black head di mukaa...setiap hari jumaat, muka kami la yg jadi mngsa..^^ nuzie jer org trganu dalam geng ktorg..even loghat kami berlainan, tp nuzi tetap faham bahsa kepekatan kami...n dia juga tetap menggunakan bahasa trganu nya yg pekat itu tnpa sedikit pun terpengaruh ngan kami berempat...=p tp dia suka datang ke kelantan n me
lepak ngan kitorg..^^ dia yg slalu pakai spek antara kitorg yg cun melecun ni..pape pun, ak rindu nak dengar nuzie membebel kat ak dalam kepekatan bahasa tganu nya..n ak la org yg akan mendengar rungutan nya kalo dia ada x puas ati ngan sape2...=p



kak bie...
siti nabilah..seorg yg ayu, yg paling x bnyak songeh n x bnyak cakap antara kami..yg paling ramai peminat gak masa 2..nak2 senior..hahaha..pecahkan rahsia org...yg paling giler stdy antara kitorg..ak yg paling bnyak main...hehehe..kami panggil dia kak bie..semua org pun ikut panggil..da jd nama glemer da..huhuhuhu...kak bie pergi mana2 mesti ada buku.. xpun nota..dats why la dia pegang jawatan biro akademik mpp...hebat kan??ak n kak b adik beradik homeroom..memang kami baik..kami berlima memang besss..n sebenarnya kami semua ni memng ada jawatan kat mrsm dulu...sampai ada yg panggil kami geng bdan berkanun..acha n rizqi ajkt ldp..nuzi plak, prs..n ak???biro puteri mpp..^^ cehh..ingat zaman2 muda ni...kalo ak ada probs sak stdu n x paham pape..kak bie la tempat rujukan ak...kalo nak meminjam nota n jawapan add maths..kak bie la sumbernya..nape???sebab kak bie rajin...semua latihan kat buku dia buat..saua past year dia siap...hebat kan???harap kan ak...tdow je kebih...dalam kelas main2..waktu prep men2..hehehe...kak b jenis yg x kisah kalo kena jalan or balik sorg2..macam ak, ak kna ada kawan nak kemana saje..kakb memang seorg yg kuat n bersemangat...ak n yg lain2 kadang2 geram bila dia asyik ngan buku jer.. xkira ke mana pn kitorg pergi..=p


n paling ak rindu, saat2 di surau kita mlepak menunggu isya, saat2 rizqi penuh semngat mengajak semua org tuk berjoging bersamanya, di saat acha begitu excited tuk pergi berenang..saat berbuka puasa bersama...waktu pg di kafe maa n abah...hari jumaat yg begitu membahagiakan....waktu2 ke pantai bersama...saat2 mengikuti kem2 yg pernah kita pergi bersama...ingat lah semua kenangan indah yg pernah kita lakarkan bersama...saat2 amnis yg mungkin x dapat diulang kembali...ingatlah, persahabatan kita yg indah..hingga ke akhirnya...




ak kena berenti skrg...da basah bntal ni...sedih...-.-




**korg ingat x ari las kita panjat bangunan n bumbung kat blok baru...huhuhu..
n 20 july ni besday rizqi..dia nak fly balik indon da....huhuhu.. 


ok..till then..^^

Sunday, July 11, 2010

tertunduk~tunduk____terkejar~kejar...

tertunduk-tunduk terkejar kejar jalan sebab  hari ni panas sngat....


skip class for the first lesson on the first day at campus....
huhuhuhu....
nak dijadikan cerita ak beradu seorg diri selepas rumate ku yg lain pergi kelas..maklumla kelas ak pukul 10..huhuhu...tdow jap...zzzzzzzzzzzzzzzzzzz...
*
*
*
*
tetiba...si huey mengejutkn ak...ehem2..: ina bngun,.u pnya kelas pkul 10 kan...air x der la skrg....ai...air x de...ak bingkas bngun...terkebil-kebil la ak dengan muka blur n penim2 lalat....ak bngun la...pergi toilet..air x der..baru ak betul2 sedar...aaaaaaaaaaaaa,,,macam nak g kelas ni....tnggu n tnggu ak x pergi kelas...lagipun 1 st day...2 ak pikir nak menyedapkan hati ak...apa lg..lepak kat bilik la...hahaha..on9..


tetiba da pukul 12 da...perut ak plak lapar...bersiap la....pakai jeans, tshrt, tdung n selipar jamban ak..bergerak la ak keluar.....panas giler..ak jalan laju giler..200 km sejam asenya..eksyen payung x bwak...ak jalan tunduk jer...da la alone..ak x kisah alone...^^hehehe..
 nape la panas sngat kelantan ni....habis berpeluh...ak x kan kuar ag waktu n saat genting mcm 2...pkul 12 -1..hahhaaha...
to all, dun forget to bring the umbrella k...
i'm sooo hot...~

oppps...before terlupa, sy ni nak perform koir taw..heheheh..bes gak kot suara sy sampai mooi paksa sy masuk...^^muka perasan.. hehehehe...

ak akan attend kelas kul 5 ptg ni..yes!!
n jgan lupa tengok final wc mlm ni...n pray for spain k..^^

ok..till then...

Saturday, July 10, 2010

tic toc toe...



##############################################################################################
sekarang ak ngah jeles....
nape ea?
jeles kat sape ea?
  
sekarang ak ngah sakit hati...
sekarang ak tengah x der mood..
sekarang ak ngah penim2..
sekarang ak ngah penat berfikir......
.
.
.

゚+。☆*゜+。.。:.*.゚ ゚¨゚゚・*:..。o○☆゚+。゚+。☆*゜+。.。:.*.゚ ゚¨゚゚・*:..。o○☆゚+。

answers:

  • jeles sebab ak nak kurus macam org lain...kurus!!!!
  • ak x der disiplin pasal makan..men makan...x der disiplin.
  • pikir mcmna nak rasa hepi ngan keadaan di sekililing
  • geram sebab nak pakai jeans pun rasa malu.
  • da bnyak ag ygak x ley cnak describe sal keadaan di sekeling ak..
  • kepada semua yg kurus2...ak nak kurus macam korg..kurus macam lisa..^^


ngah sedih ak slalu layan video ni nak cheer up myself n nak kuatkan semangat aku tuk terus jadi seorg yg berdisiplin....

video yg ak slau layan nak positif kan n leraikan kekusutan kat kepela otak....





 ok..till then..^^