Friday, June 25, 2010

saya, kamera, posing n snap!!!!



gila bergambar..








ayat yg slalu my sis ungkapkan bila ak da mereng berposing untuk snap gambar ak sendiri..ak taw dia jeles..hahaha....maklumla muka ak ni x fotogenik..nak tunggu org datang amek gmbar jgan harap la...ak sendiri la yg kna amek gambar aku..huahuahua...bila zaman da maju..semua bnda da berteknologi, senang la kerja org yg gila brgambar cam aku ni..hahaha..^^
kemana je aku pergi mesti ada kamera digital ak kat dalam beg..kalo stakat nak amek gambar ak jer..pakai nset pn da habis lawa..(perasan..nak gtaw nset caggih or ak perasan lawa...) hahaha..
n my sis always menyampah bila dia tengok ak amek gambar kat cermin..nak2 cermin besar kat dalam toilet..hahaha...ak nak show readers betapa ak ni gila snap gambar sendiri...available kat sini je taw...hahaha..=.-


...mari saksikan....

buat2 juling...


pose lpas bngun tidow..

x der kerja..^^


bermula cerita gambar di toilet...=p

buruk perangai...

buruk...buruk...

 da mlas da nak upload gnbar x senonoh ak ni....

kamera..walau buruk..teman ak bawa ke mana2 utk berpose..hahahaha..



to all..selamat menjadi fotographer untk diri anda sendiri...^^

gud lakk!!!


Wednesday, June 23, 2010

blogger!!! tolong!!!!!!!

tolong saya!!


tolong bgtaw mcmn nak tngok siapa yg tick  reaction (funny, interesting n cool) utk setiap post yg kita buat..x der link...tlong!!!!

he always understand...









bermakna giler ayat ni kat hati aku..rasa macam terluka n berdarah..pedih2..but its da fact..huhuhu...
ak da malas nak layan semua ni..ase nak biarkan diri hanyut jer dalam perasaan ak sendiri...
.....kesian dia..
ak selalu endah x endah bila dia amek berat pasal ak..
ak slalu pura2 x dengar kalo dia nak ckap pasal hubungan.
ak slalu buat2 mengeluh bila dia nak beromantik ngan ak..
ak slalu buat2 menyampah bila dia nak panggil ak ngan nama manja2..
n ak slalu slalu n slalu buat2 x  endah terhadap segla apa yg dia buat..
tp ak taw,. dia tetap n terus menyayangi and jgak akan terus bersama aku...mungkin sebab dia tahu ak jenis yg x suka show syang ak kat seseorg..semua kawan2 terdekat cakap ak layan diaa kasar..even my sis...ummm.dunno..x taw ape nak pikir,..speechlesss....ak mungkin jenis yg x pandai menghargai..mungkin bila semua ni x der baru ak akan..................(sigh)..-.- 


rasa nak nangis....



arghhhh..juz because of me..
tgmhtga..
.sowri for everything....

ak tetap ak...

Friday, June 18, 2010

gaya membuang air besar..=p





gelagat si kecik ilham..=p

masa ak ngah syok melayan perasaan didalam bilik, tetiba, tok tok tok...
(ada org ketuk pintu) n then gedebum bang bang ( da marah ni)..

dengarla..."cik naa cepat ciap, umi kata nak pegi makan...buka pintu cepat..iham nak macuk.."
i said:"okok..jap2..da siap"..memang da pakai elok pun..tinggal pakai tdung je..2pun men masuk je..
n then dia turun kat bawah..after that,ak pn turun..kucari ilham..mane bdak ni..
"ilham oo iham...mana ham"
n he said: "iham x der...dia pesan jgan dtg kat tempat dia"..rupanya, dia kat celah almari..n then ak da masak la ngan dia..cmfirm ngah berak..

"ilham kalo berak x kan depan khalayak, of course in pampers, but mesti kat bawah meja,tepi almari, di balik pintu n mcm2 tempat yg sukar org nak nampak dia"
ak saje la nak usik dia..."meh cik na tengok"..
n dia cakap.."jgan datang sini.."
ak tnya, nape? dia cakap x der pape..saje nak men kat celah almari..
ak saje cakap: ilham berak ea??
he said: x la, iham kentut je.. (ngan muka meneran)=p n sambung ag, cik naa pegila sana, ni tempat ilham..
n ak pun snap la gambar dia,..hahaha..jahat x mak sedara macam ak?=p
 tempat persembunyian ilham
antara almari n sofa..


hahaha..=p n paling bes, lambat jgak la kuar mkan sebab tnggu dia habiskan hajat dia..-p
2 la bdak2..^^


ngah berak ni...=p..jgan usik..

p/s: ak pun teringin nak tnya maa ak mcmn ragam ak masa nak membuang time kecik2 dulu...=)
n 1 more thing, ilham x kan pernah mengaku kalo dia berak..=p




Thursday, June 17, 2010

bila cuti...





**cuti kenduri..





asal cuti jer..berlambak kad walimatul urus sampai..asal cuti je, semua org nak kawin....tp yg seronoknya, ak ni memang suka ikut maa ak pegi kenduri..x kisahla sape..kalo dulu bkan men x suka lagi..malu..even umah sedara mara pn malas nak g..hahaha..mngkin skrg pn ak nak kawin jgak kot..hahaha..omg..


tp yg hepinya, bley makan sdap2 n org pun layan ak macam cara org da besar la...(tp memang ak da besar pun..)siap bwak hadiah ag...n daptla pampasan dari hadiah 2..pampasan k?=p


hehehe..x kisahla...ak sebenarnya x pernah ag terpikir majlis pernikahan ak mcmn..nak wat style cmner...x terdetik pn..mybe sebab style skrg da bnyak berubah...so, penim nak grab tema yg mcmn..mybe masa ak nak kawin nanti tema dia da pelik2 k..huhuhu...x ley nak imagne..hahaha..
papepun..juz wait n see...who will become my mr rite...huhuhu...^^



melawa pergi kenduri..
disamping menambahkan berat badan n chubby di muka..=)


bak kata ilham..
"ilham nak kawin",,
ilham jd prince 6ti..
nana jd princess=p



ku tnya: nak kawin ngan siapa?
ilham : ngan diana..
hahaha,..


ni la si comel diana ni...bdak ni sgat pandai poseng...da la lawa..semua gaya yg aku suruh, semua dia buat...sporting giler...^^
hahaha..

sila lihat ye...





bersama croc purplenya yg x ley dilupakan...

hahaha..dipaksa...

ni sensrd sket..jeles org pkai spek itam..nak jgak...seksi..^^


hahaha..bdak2 pun da pandai nak sanding2...
ak??


i know, da time will come
the day i will be called as mrs...=p


**ini x bermakna i gatal nak kawin taw...juz perlu sedar yg ak x lama lg akan masuk era 20 an..-.-**


Saturday, June 12, 2010

back to basic^^

very busy rite now...enjoy the holiday with family at BAGAN SERAI...can't rite evrything coz i'm very busy with my activities.=p
i will write about my wonderful journey later..wait yea...^^

Saturday, June 5, 2010

taRian jari jemariku^^

malu2....even tangan ak ni cukup sifat...cukup jari ku 10...
tak der coretan parut2 yg memalukan...tp ak GERAM!!

 ada org yg slalu perhatikan jari  n tangan ak ni...dia slalu cakap tangan ak besar..
jari ak panjang...kira ok la...jari aku kurus..bkan gemuk macam jari dia...da la pendek..huhuhu..
x bek betul ak..
ak sememangnya bersyukur ngan anugerah yg ak dapat...cuma sumtime geram ngan org yg sibuk2 nak ukur jari ak ngan pembaris...geram taw x...ak taw la dia nak bergurau...but ak ni pempuan..mesti la malu....
geram....-.-
tp aku kna sabar...^^
biarkan dia__^^

 ni sedikit fakta mengenai jari ak ni...=.=_even besar..( bkak rahsia)
spesel search dari sumber yg x susah nak jumpa~



Rahsia Sifat Melalui Tulisan Tangan
http://www.revolutionengineer.com/rahsia-tulisan/images/logo2.jpg
1: Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya- Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif. 

2: Tulisan Bulat-Bulat- Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif).
 

3: Condong Kanan- Extrovert, suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih sayang, berani, pemurah.
 

4: Rapat-rapat- Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut.
 

5: Huruf JGYZ yang sempurna - Tahap emosi yang dipamer itu jelas, pengasih & penyayang, pemurah, mudah kesian pada orang, mempamerkan tahap kerajinan.
 


africa^^

sempena ngan world cup africa 10 ni...ak nak decorate wall ak bertemakan AFRICA!!

Friday, June 4, 2010

10 bdak itam vs 10 imam muda^^

teruja bila nak tunggu rancangan realiti terbaru kat astro nak mula..
kalo bley hari2 nak tengok kapsul sebab teruja...
nape ak teruja sangat nk tengok program imam muda??
bg ak progrm ni memang bgus^^
sape kata zaman skrg org da lupa agama...asyik nak berhibur jer..
adanya program macam ni, bley tarik ramai lg remaja2 yg berminat...
hahaha...rasa macam ustaz ustazah la plak...

bes btul tngok dirg dalam rancangan ni...even x semua hensem...tp, semua sedap untuk dipandang...hehehe...x bek btul kan...hihihi...tp 2 la...ak memang peminat no 1^^
hope lepas ni lebih banyak lg rancangan macam ni...

tahap kekaguman: 101%