Tuesday, May 4, 2010

kedai kopi.....=.=

alkisah cerita ni bermula masa ak pergi makan malam kat kedai seberang yg ada buah ceri (bdak umk taw la)hehehe...memang seronok dapat makan nasi goreng ikan masin....air neslo...(tiru syifa'_ n after that both of us had migrain.....)sakit ooooo....hehehe....ni semua syifa pnya pasal...memang hubungan kitorg( ak n syifa') memang bek ngat ( org kelate kate: kacip kak kak)ngan mak cik kedai 2...hahaha...kitorg x pernah pergi kat kedai 2 malam..maklumla jauh...da la jalan gelap..tp malam 2 ramai yg pergi makan...so, seronok la...kalo makan siang( nasi campur), biasanya bayar dulu n makan...
ok...da bley start, ak makan n after kitorg nak blik ak ngan bangganya bgun n ncakap kat mak cik 2 "bye mak cik!!!" semua kawan2 ak tengok pelik kat ak n ak  pn ase pelik....bila lama terpikir, baru ku tersedar yg ak x bayar lagi...spontaneous reaction: ak pun terus lari pergi k kainter..maluuuuuuuuuuuuuuu....semua kawan2 ak gelak kat ak....da la ramai org kat kedai...mak cik 2 siap kenakan ak,..padahal dia pun balas gak lambaian ak..huhuhu..2 la bila da hepi...
malu.......................
sampai kat bilik pn ak tergelak lg..huhuhu..

**********ni kedai len plak...*******

ak order "tea o beng limau"....tp dia antar tea o  limau panas..x pernah ag semenjak ak besar ni minum air panas kat kedai...x kira pg k petang, mesti ais3....ak malu nak mintak tukar sebab org yg amek order 2...ntahla....huhuhu..ak minum la....sedang syok2 minum n tiup_fuhfuhfuh.....tiba2 teringat masa kecik2 dulu.....
@@@@@@@@@@flashback@@@@@
masa ak kecik dulu..slalu ikut abah ak pergi kedai kopi..huhuhu...duduk kat depan atas motor..seronok....kat kedai kopi x der ais pagi2 n org2 tua mana minum ais..n ayah ak dengan penuh kasihnya menuang air milo 2 kat ats  piring cawan n slow2 tiup...n baru bagi ak minum dalam piring 2...sungguh terharu bila ingat balik...korg pun mesti ada pengalaman macam ak kan? 
bila ingat balik, rasa rindu waktu2 macam 2...memang sekarang ni pun still lg kuar makan nagn abah..
tp da x dapat rasa air milo dalam piring...bila direnung balik, itulah kasihnya ayah kat anak2...abah ak ni jenis yang sangat2 mengambil berat...sangat2..kadang2 ak yang rasa rimas...teruk kan anak macam ak??????????huhuhu...abah, maafkan anak mu ini....
agak2..zaman sekarang ni bley lagi x tengok keadaan cam 2 kat kedai...kedai kopi pn jarang ada sekarng..kalo ada pn da canggih....ala2 kopitiam...~~
pepun semua 2 dipanggil kenangan...=.=



tea o beng limau yg da tertukar ngan tea o limau panas..



yang terindah...
~luna wichester~

No comments:

Post a Comment