Friday, April 30, 2010

menyusahkan~~

tataw da pe yg ak nak tulis n nak gambarkan perasaan ak ni....sedih sangat2...ak nak sangat2 hidup tanpa menyusahkan hidup org len....bley k?ak bukan mengharapkan pape dari org di sekeliling ak..tp hanya sedikit kebahagiaan n bukannya menghukum ak tanpa ak taw sebab n alasan...benci sangat k org sekeliling ak ngan diri ak? ak ni sangat2 menyusahkan korg k? ak da berusaha sedaya ak tuk x menyusahkan hidup korg semua....tp bila korang ase ak ni da menyusahkan bila jumpa ak, tngok ak....ak mintak maaf sangat2....sedihya bila kita ni menyusahkan hidup org,...org di sekeliling ak...ak mintak maaf sangat2 kalo ak da bnyak susakan hidup korang....ak x mampu lg nak bertahan dengan keadaan macam ni..kalo da rasa ak ni meyusahkan hidup korng n dengan hanya lihat n jumpa ak pn da susakan hati korg...x yah la jumpa n tengok ak lg...ak pun sedayanya mengelak dari bertemu org2 yg rasa ak ni menyusahkan...maaf untuk setiap sendi2 ku yg berdenyut, untuk nafasku berputar, untuk gerak lakuku yg merimaskan, percakapanku yg menyerAButkan...n sowri for everything~~~

Wednesday, April 28, 2010

mendel o mendel...

lucu betul bila teringat kat soalan genetic semalam...ada k patut soalan 2 bley tnya mendel was........ that there is no rela. blablabla....pelik gila...kuar jer dewan exam bising giler bdak2 ni...ye la...kompius gile soaln...ada yang cakap mendel was crazy, mendel was macam2 la...sampai kat fb pun still bising2 ag...post dalam fb la kononya.ada yg post kat skype la..macam2..bkan kompius but bagi ak susa nak pikir...hehehe..pe la jawapan yg dr dwi susanto 2 nak....hehehe... n yang ak paling x puas hatinya ak da baca solan past year...tengok jer sebab soalan dia susa..so, ak pikir malas la nak jawab..kalo kuar exam pun ak x nak jawab...tuttut, soalan 2 yg kuar...hampeh menyesal x bley bla dalam dewan...masa jawab exam plak 2...pepun...da lega sebab genetic da habis...yeayea....

3 da habis...2 lagi bakal memeningkan...both are heavy subject 4 me...khamis ni calculus n selasa depan chemistry...da la chemistry ni carry 4 hour kredits...huhuhu...kena wat leklok...ummmm..aja2 fighting....tengah2 fenim2study pun sempat ag pikir keindahan masa cuti ak nanti..huhuhu..pepun...selamat bercuti untuk semua yg bergelar mahasiswa n gudlak in final...pada yg da habis...ak jeles sangat2....huhuhu....

Monday, April 5, 2010

SUNBURN or heartburn~~

panas betul cuaca skrg. muka da bertukar jd gelap..nak2 bila pakAi shawls...memang muka jd 2 tona...gelap cerah...hehehe...dalam2 dop bimbang ngan muka yg sunbuRn ni,dari hari ke hari hati pn sakit...ngan org di sekeliling...tp nasib bek ak x cepat melenting n balas balik apa yg org buat kat ak...mungkin sebab itu jgak la kot hati ak sakit sendiri...tkpe2....sabar2..mungkin ni ujian yg ak perlu terima...ak redha...tanpa kongsi ngan sesiapa pn masalah ak, mungkin itu lebih baik walaupun ak yg sakit..kadang2 hati ingin memberontak, tp nasib baik ak cepat2 sedar...mybe memberontak dalaman...sket2...hehehe..ak still lg ingat kata2 cikgu ak dulu..walau apepun yg berlaku kat kita, pastikan org disekeliling kita bahagia ngan kita...tp btuL k macam 2...huhuhu...bila da bnda macam ni jd, org yg tanpa sebab mahu menghukum ak, so ak terima je la..mungkin ak xsedar pe yg ak lakukan sehingga mereka nak buat ak macam ni...tkpela...redha jer...biar la org nak pandang buruk mana pn ak, jahat man pn ak,ada jgak org yg still percaya ak...ok la 2...lgpun ak x kisah..sebab ak percaya kasih syang NYA slalu ada untuk ak sbgai hambaNYA...yg lemah yg hanya mengharap pertolongan dariNYA,..ak akan teruskan hidup n perjuangan ak walau seteruk amna pn ujian yg akan ak terima...YA ALLAH, bantulah ak,berikanlah ak petunjuk n pertolongan tuk ak menempuh sgalanya...n SEGALANYA BERKEMUNGKINAN~

Sunday, April 4, 2010

SIapa ak disisiNYA~~

bila difikir n direnungkan kembali, kehidupan kita sebenarnya telah ditentukan oleh ALLAH...namun makin bnyak kita fikir, makin kerdil rasanya diri ini disisiNYA...bila pelbagai msalah datang n melanda, baru kita sedar akan kewujudanNYA n kebesaranNYA...masa ni la baru sibuk manusia merayu n meminta pertolongan dari ALLAH..
Ummm..masa ak berada di rumah pada jumaat lepas, 2 April 2010, ak ada la tengok program alkuliyah kat tv3..sangat bagus tajuk yg dibincangkan pada msa ni...'ZON KRITIKAL'(kalo x silap ak la)...bnyak bnda yg ak bley grab n jadikan peringatan..sangat2 takut bila fikirkan yg kiamat semakin hampir n adakah ak seorg hamba yg telah bersedia tuk ditimbang amalan...YA ALLAH...rasa kerdil n rendah nya ak tuk bertemu..huhuhu....bila tengok pada petanda2 yg ada sekarang,keadaan bumi seolah olah tenat n x mampu lg bertahan...mungkin jugaj berlaku kerana kerakusan manusia...ntahla..pape pun, jadikan lah setiap apa yg terjadi sbgai pedoman n renunglah...adakah kita sudah bersedia tuk bertemuNYA~~


Allah knows what's best for us
So why should we complain
We always want the sunshinE
But He knows there must be rain
We always want the laughte
And the merriment of cheer
But our hearts will lose their tenderness
If we never shed a tear.

Allah tests us often
With suffering and with sorrow
He tests us not to punish us
But to help us meet tomorrow
For growing trees are strengthened
If they withstand the storm
And the sharp cut of the chisel
Gave the marble grace and form
Allah tests us often
And for every pain He gives to us
Provided we're patient
Is followed by rich gain
So whenever we are down
And whenever we feel that everything is going wrong
It is just Allah's way
To make our spirit sTRONG....